Nutriční hodnoty (Kuřecí prsíčko s nivovo-smetanovou omáčkou v parním hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 510 kJ / 1 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 55,78 g |
| – nasycené | 35,32 g |
| – nenasycené | 18,40 g |
| –– mononenasycené | 16,00 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 371 mg |
| Sodík | 2,29 g |
| Sůl | 5,69 g |
| Sacharidy | 29,93 g |
| – cukry | 10,33 g |
| ––– laktóza | 9,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kuřecí prso (okořenit podle své chuti) | Kuře prso | 350 g |
| 10 dkg 10 dkg Nivy (kousek si necháme na straně na ozdobu) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany (je jedno, jak tučné) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 malá cibulka nebo 1/2 větší | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 malý stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| cibulková nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sádlo nebo olej na osmažení cibulky | Sádlo vepřové | |
| kousíček másla | Máslo kravské |