Nutriční hodnoty (Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 283 kJ / 1 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 142,64 g |
| – nasycené | 78,52 g |
| – nenasycené | 53,42 g |
| –– mononenasycené | 47,24 g |
| –– polynenasycené | 6,18 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 28,60 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 13,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 400 g |
| 200 g 200 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 lžíce 4 lžíce bulguru (může být i rýže, popř. kuskus) | Pšeničný bulgur | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |