Nutriční hodnoty (Zapečené telecí plátky s bramborami, paprikami a lilkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 960 kJ / 1 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,88 g |
| Tuky | 56,77 g |
| – nasycené | 38,24 g |
| – nenasycené | 16,66 g |
| –– mononenasycené | 14,48 g |
| –– polynenasycené | 2,18 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 17,80 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 98,05 g |
| – cukry | 33,20 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 větších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 4 plátky 4 plátky telecí kýty | Telecí kýta | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1 1 menší lilek | Lilek čerstvý | |
| 1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 200 g 200 g Čedaru | Čedar | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| česnek dle chuti | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čertvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |