

Pomazánka z Májky
Suroviny 3 - 4 porce
- 2 ks paštiky Májky (velké)
- 3 vejce natvrdo
- 1 velká sterilovaná okurka
- 1 cibule
- 2 tavené sýry
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Májky rozetřeme s tavenými sýry, přidáme nakrájenou okurku, vejce, cibuli, sůl a pepř.
Promícháme a mažeme na pečivo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka z Májky
-
Měli jsme včera k večeři a musím říci, že nic moc. Nebyla špatná, ale Májka přerážela ostatní suroviny, takže příště méně Májky
-
Hani "Majku" mám rád z dvou důvodů. Moje mamimka byla Marie a táta,příbuzní a přátelé jí říkali "Majko". A za druhé jako jídlo. Dávám jí do "Zelného prejtu" ale i jen tak a také moc dělám pomazánku trochu jinak na topinky, které před namazáním potírám česnekem. A je to jednoduché a fajn rychlá zpestření obi,topinky.Hned to vypadá jako Hogo Fogo.= Jednu paštiku vymíchám s PL lžící másla (jako do pěny). Vmíchám KL lžičku normál žluté hořčice, přsolím, připepřím a vmíchám nadrobno nakrájenou cibulku a kysanou okurčičku(Co kdo snese- jako c Císařovo pekaři). Lépe mazat vrstvu na nehorkou počesnekovanou topinku, kterou pak ozdobáme rajčátkem, čerstvou okurkou, salátem a pod. I hostům chutná, zpracuje se starší chléb, je to ryché občerstvení a já jsem také spokojen a tetelím se za pochvali.Václav. Ty máš smozřejmě +bodík a mám zase změnu.