Nutriční hodnoty (Ruské ořechy II - recept z návodu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 507 kJ / 1 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 11,56 g |
| – nasycené | 2,62 g |
| – nenasycené | 5,90 g |
| –– mononenasycené | 3,20 g |
| –– polynenasycené | 2,70 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 208,60 g |
| – cukry | 69,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 50 g 50 g cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 125 g 125 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 125 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 1.25 g |
| oblíbený krém na plnění | Smetana kravská sladká 35% |