Nutriční hodnoty (Nákyp z kysaného zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 646 kJ / 1 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,13 g |
| Tuky | 104,92 g |
| – nasycené | 50,81 g |
| – nenasycené | 46,56 g |
| –– mononenasycené | 39,04 g |
| –– polynenasycené | 7,52 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 33,26 g |
| Cholesterol | 657 mg |
| Sodík | 6,27 g |
| Sůl | 15,47 g |
| Sacharidy | 152,25 g |
| – cukry | 52,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g ve slupce vařených brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
| 1 1 bílá část pórku | Pórek čerstvý | |
| 4 4 rajčata (mohou být i nakládané, měla jsem své) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
| 250 g 250 g zakysané smetany nebo jogurtu (podle chuti) | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky anýzu | Anýz semena | 2.5 g |
| na posypání tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 70 g 70 g uzené slaniny | Špek | 70 g |