Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 978 kJ / 4 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,74 g |
Tuky | 184,65 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 530,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Ve větší míse elektrickým šlehačem ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy srdce a 2x do kulaté formy 16 cm.
Krok 3: Já jsem udělala 1x srdce bílý piškot a 1x srdce kakaový piškot nižší.
Krok 4: Jeden piškot 16 cm jsem rozpůlila na půlky zadku a jeden jsem použila na výrobu tvarovací punčoviny.
Krok 5: Piškot pečeme na 170 °C asi 45 minut.
Krok 6: Po upečení vyndáme piškotové korpusy z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 7: Druhý den bílý korpus srdce rozříznu na 2 díly, potřu první díl višňovou marmeládou na něj položím druhý díl kakaového korpusu, ten potřu krémem z mascarpone a položím třetí bílý díl.
Krok 8: Celý třetí díl potřu máslovým kakaovým krémem, a položím vykrojené dvě kolečka z piškotu a z punčoviny vytvaruji pozadí :-)potřu máslovým krémem a dám ztuhnout, pak mokrýma rukama krém vyhladím a pokládám potahovací hmotu (fondán).
Krok 9: Krém z mascarpone:
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70 g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 10: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém a kakao PL. Krok 11: Potahovací hmotu jsem koupila hotovou, tu barvím gel. potr. barvami a kakaem.
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70 g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 10: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém a kakao PL. Krok 11: Potahovací hmotu jsem koupila hotovou, tu barvím gel. potr. barvami a kakaem.
Zveřejněno 11. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Zadek pro šéfa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KvnR
Moje poznámka
Dort Zadek pro šéfa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KvnR
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 7 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 9 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
dort zadek,
dort zadek postup,
dort prdel,
fondán,
krém na dort s mascarpone a šlehačkoum pod potahovku,
piškotová kolečka s maskarpone,
jak vymodelovat zadek z marcipanu,
recept na fondán na potahování dortů,
fondanovy dort postup,
dort zadek recept,
postup dortu zadek,
zadek dort,
facebook přihlásit se,
recept na dort zadek,
piškot srdce,
dorty zadek,
recept krem visnova karina s maslem,
fondánová tvarovací hmota na dorty,
dort zadek,
korpusy šéf kuchař.sk
Suroviny:
vejce,
kypřící prášek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kakao,
punčovina,
višňový džem,
mascarpone,
krém máslový,
hmota potahovací fondánová
Komentáře (1)