Nutriční hodnoty (Jablečná bábovka s vaječným likérem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 101 kJ / 5 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,95 g |
| Tuky | 257,56 g |
| – nasycené | 147,87 g |
| – nenasycené | 94,16 g |
| –– mononenasycené | 80,44 g |
| –– polynenasycené | 13,72 g |
| ––– omega 3 | 1,37 g |
| Vláknina | 24,30 g |
| Cholesterol | 2,02 g |
| Sodík | 719 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 530,80 g |
| – cukry | 221,60 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 ml 150 ml vaječného likéru | Likér vaječný | 150 ml |
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| kakao | Kakao prášek | |
| čokoládové zdobení | Cukrářské zdobení | |
| bílá čokoláda (nebo poleva) | Čokoláda mléčná 25% | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |