Nutriční hodnoty (Španělské tapas)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 676 kJ / 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 37,82 g |
| – nasycené | 5,17 g |
| – nenasycené | 30,64 g |
| –– mononenasycené | 26,74 g |
| –– polynenasycené | 3,90 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 7,51 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 476 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 8,88 g |
| – cukry | 0,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g černých oliv (zelených) | Olivy čerstvé zralé | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kapary | Kapary | 15 g |
| 5 ks 5 ks ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 6 lístků 6 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| mletý pepř (z mlýnku) | Pepř černý mletý | |
| sůl (opatrně ančovičky jsou dostatečně slané) | Ančovičky v oleji | |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| Galia meloun (medový meloun) | Meloun cukrový čerstvý | |
| italské prosciutto (španělská sušená šunka Jamón serrano) | Pršut | |
| mleté maso | Vepřový ořez | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| ostrý kečup (nebo cayanský pepř) | Kečup ostrý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| oregano | Oregano sušené |