Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 265 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,90 g |
| Tuky | 14,42 g |
| – nasycené | 6,78 g |
| – nenasycené | 6,66 g |
| –– mononenasycené | 4,48 g |
| –– polynenasycené | 2,18 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 737 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 37,17 g |
| – cukry | 8,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g očištěných hovězích líček | Hovězí líčka | 750 g |
| hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 lžíce 1 lžíce nakládaného zeleného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 15 g |
| 50 ml 50 ml octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
| 200 ml 200 ml piva nebo červeného vína (jak kdo rád) | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| snítka snítka čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| oloupané a nakrájené brambory | Brambor zimní | |
| krupky | Kroupy ječné | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| čerstvá (sušená) majoránka | Majoránka sušená | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |