Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 265 kJ / 1 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 170,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,90 g |
Tuky | 14,42 g |
– nasycené | 6,78 g |
– nenasycené | 6,66 g |
–– mononenasycené | 4,48 g |
–– polynenasycené | 2,18 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 737 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 37,17 g |
– cukry | 8,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g očištěných hovězích líček | Hovězí líčka | 750 g |
hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
1 lžíce 1 lžíce nakládaného zeleného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 15 g |
50 ml 50 ml octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
200 ml 200 ml piva nebo červeného vína (jak kdo rád) | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
snítka snítka čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
oloupané a nakrájené brambory | Brambor zimní | |
krupky | Kroupy ječné | |
cibule | Cibule čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý | |
čerstvá (sušená) majoránka | Majoránka sušená | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská |