Mrkvové osvěžení

adrejdanovakova Kuchařka: adrejdanovakova

Doba přípravy: 10 5 porcí Nápoje 4 názory

Suroviny

3 velké mrkve
půlka citronu
meduňka
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno.

  2. Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou.

  3. Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové osvěžení

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    K receptu : Je výborný, len sa mi nepozdáva to lúhovanie. Ja by som radšej bylinku rozdrvila v mažiari, doplnila studenou vodou, príp. ľad a šup do pusy.;-);-) Aby to zbytočne neoxidovalo a nestrácalo vitamíny.

    Majka8: Vmiešať sa to dá, ale nevidím logiku v tom, že najprv vlákninu odstraním a potom ju naspať vmiešam. Čítala som viac odborných článkov ohľadom odšťavovania, a všetky to zamietali. Nie, že by to bolo škodlivé, všetky končili otázkou : skutočne naše telo potrebuje naraz skonzumovať pol kila mrkvy? A samozrejme, vláknina je nezastupiteľná. Z dôvodu jej nedostatku prudko stúpa rakovina hrubého čreva v našich krajoch. Dala by som prednosť mrkvovému šalátu a inej forme, ale to je samozrejme môj prístup, každý ako uzná za vhodné. ;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    casino:Odstředěná vláknina se dá vmíchat do šťávy a vláknina je tam;-)Dělám to tak s ovocem,pokuď nepotřebuji čistou šťávu.

    Odpovědět

  • casino casino

    Zajímavé:yes:
    ...a máme-li odšťavovač, pak se sice ochudíme o vlákninu, ale zase nemusíme 30 minut čekat...:-))

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: to vypadá zajímavě :-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: na osvěžení mrkvova stava na rakovinu mrkvové nápoje nejlepší odstavovač pro mrkev