Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Sacher (Sachr dort)

Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept vyžaduje přece jen určitou praxi s pečením.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 4. 2011 07:55

Suroviny pro 1

1

10-12

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 963 kJ / 5 488 kcal
Bílkoviny122,12 g
Tuky319,36 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 3,07 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,23 g
Sacharidy516,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná, než meruňková marmeláda ;-)

Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní.

Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

9. 7. 2018 10:40

MarcelaPa: Děkuji, mám radost :-K

hospodyne

1. 7. 2018 22:15

casino: zbožňuji Vaše úvahy....paní casinová promine:-)

casino casino

1. 7. 2018 20:48

Jj, Sachertorte byla před léty má velká láska:-K
Chtěl bych mít ty peníze, co mě stály cesty za ní do Vídně a i ty, které jsem za ni platil známým, když mi ji vozili ;-(
V době kdy jsem jí věnoval veškerý volný čas, tak ji paní casinová nemohla ani vidět a brala na ni první nůž co jí přišel pod ruku;-)
Nakonec jsem ji docela zmákl: Korpus měla na můj vkus sice poněkud tužší, ale to k ní patří. Zvlášť pro ni jsem vařil "marmeládu" kterou jsem ji mazal zvenku, ale občas jsem ji i prořízl.:yes:
Jediné co jsem nezvládl, byl ten čokoládový obleček... Jistě, byl úhledný asi 5 mm silný, ale s originálem si byli podobní jako nebe a dudy ;-( Lidi, co já všechno možné i nemožné prubnul... Dokonce jsem někde vydoloval roční bilanci firmy a z těch uvedených desítek tun surovin jsem se pokusil dopočítat receptury na polevu! Marnost nad marnost:-//
***
Po létech jsem hodil oko na Wiki:
"Podle všeobecně dostupných informací tvoří polevou tři speciální druhy čokolády, které vyrábějí výhradně různí výrobci pro tento jediný účel. Hotel obdrží tyto výrobky z Lübecku v Německu a z Belgie."
No, to tam dříve nepsali:-O ale hned se cítím líp...:-D

MarcelaPa

1. 7. 2018 12:08

Jaruško:-), vynikající dort, pekla jsem minulý týden a ani ho nestačila vyfotit, zmizel rychlostí blesku.<3

RubyRom RubyRom

17. 1. 2018 19:59

To je nádhera a také foto je úžasné :yes::yes::yes::yes:

hosta hosta

9. 8. 2017 21:59

Lenora32: uvedeno v textu receptu

Lenora32 Lenora32

9. 8. 2017 21:49

Prosim jaka je velikost formy. Dekuji

zizala zizala

2. 6. 2016 14:20

Lia55: Děkuji za komentář, jsem ráda, že se recept osvědčil :-K Korpus je dost tučný a obsahuje hodně vajec, zvyšovat kalorickou hodnotu krémem, i když oba (lemon curd i ten z mascarpone) máme rádi, asi raději nebudu ;-)

Lia55

2. 6. 2016 12:45

Recept je opravdu skvely!!! :yes: Sama pouzivam leta a kazdy chce vzdycky jen tento dort. Cukr rozdelim a pulku sleham s maslem, zbylou pote s bilky lepe drzi. Nakonec lehce jen rukou vmicham do testa a stridam s 2x prosatou moukou, tez lehce vmicham rucne. Jen vse obracim:-) a vzdy se povede perfektne. Plnim bud marmeladou, nebo vyslehanou smetanou s mascarpone, nebo vynikajici je anglicky citronovy krem.

zizala zizala

16. 4. 2016 16:56

NikyAmy: :-) K vaření a pečení se musí přistupovat s chutí, jinak výsledek za moc nestojí ;-)

NikyAmy

16. 4. 2016 09:35

Tak jsem sachr dělala poprvé. Byla jsem líná tak to taky tak dopadlo.

zizala zizala

18. 11. 2015 22:11

borufka: Děkuji moc, mám velkou radost :-):-K:-K

borufka

18. 11. 2015 22:06

Super recept, dělala jsem sachr poprvé, těsto konzistence parádní, i po upečení, krásně saje marmeládu, poleva též super. Vzhledem k tomu, jak se po něm zaprášilo, tak fakt chválím!

zizala zizala

18. 11. 2014 19:10

Kamila: :-):-K Děkuji, jsem ráda, že jste byli spokojeni ;-)

Kamila

18. 11. 2014 19:02

Dort byl vynikající. Recept doporučuji. Dodrželi jsme postup a výsledek byl skvělý. S manželem jsme ještě korpus rozpůlili a udělali vrstvu marmelády uprostřed. Všem moc chutnal. :yes: Doporučuji vyzkoušet.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept originál sachr dort recept sachr nejlepší recept na sachr dort sachr dort originál dort sachr recept na sachr dort sacher dort dort sachr recept čokoládový dort sachr čokoládový sachr domácí sachr dort recept na pravý sachr dort sachr recept sachr dort recepty recepty na pravý sachr dort čokoládový dort sacher sachr na plech sachr dort ve vídni

Suroviny: čokoláda 65%, máslo, cukr krupice, vejce, mouka hladká, marmeláda meruňková, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Sacher (Sachr dort)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ov1K