Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 996 kJ /
1 911 kcal
Bílkoviny22,97 g
– z toho živočišné bílkoviny12,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,83 g
Tuky176,83 g
– nasycené111,72 g
– nenasycené58,70 g
–– mononenasycené51,26 g
–– polynenasycené7,45 g
––– omega 32,16 g
Vláknina21,03 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy50,11 g
– cukry25,65 g
––– laktóza15,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 vepřová panenka Vepřová panenka
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 30 g
sušená bazalka Bazalka sušená
sušené oregano (může být čerstvé) Oregano sušené
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
olej Olej řepkový
2 kelímky 2 kelímky smetany ke šlehání (400 ml) Smetana kravská sladká 30% 500 ml
200 g 200 g žampionů (nebo 1 plechovka) Žampion čerstvý 200 g
1 1 cibule (malá) Cibule čerstvá 70 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.