Nutriční hodnoty (Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,68 g |
| Tuky | 7,28 g |
| – nasycené | 3,40 g |
| – nenasycené | 3,65 g |
| –– mononenasycené | 1,73 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 104,09 g |
| – cukry | 54,80 g |
| ––– laktóza | 0,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pevná ale zralá hruška | Hruška čerstvá | 130 g |
| 5 lžic 5 lžic červeného balsamica | Ocet balsamikový bílý | 100 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 45 ml |
| 3 kostičky 3 kostičky nastrouhané hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nastrouhané gorgonzoly | Gorgonzola | |
| asi 1 lžíce 1 lžíce créme fraiche | Creme fraiche 33% | 15 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| citronová štáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžička 1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů | Vlašské ořechy |