Nutriční hodnoty (Boloňské ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 418 kJ / 3 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 284,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 272,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,09 g |
| Tuky | 157,50 g |
| – nasycené | 52,47 g |
| – nenasycené | 93,41 g |
| –– mononenasycené | 73,05 g |
| –– polynenasycené | 20,36 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 28,22 g |
| Cholesterol | 2,02 g |
| Sodík | 4,00 g |
| Sůl | 8,05 g |
| Sacharidy | 93,53 g |
| – cukry | 49,46 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje (nejlépe panenský) | Olej olivový | 66 ml |
| 150 g 150 g pancetty nebo jiné sušené slaniny | Pancetta | 150 g |
| 2 2 střední cibule nakrájené na drobno | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku nakrájené na drobno | Česnek čerstvý | 28 g |
| 100 g 100 g mrkve nakrájené na drobno | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g řapíkatého celeru nakrájeného na drobno | Celer řapíkatý | 100 g |
| 225 g 225 g drůbežích jater odblaněných | Játra kuřecí | 225 g |
| 700 g 700 g libového mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 700 g |
| 200 g 200 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 200 g |
| 375 ml 375 ml červeného vína | Víno červené suché | 375 ml |
| 2 2 (400g) plechovka loupaných krájených rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 400 g 400 g rajčatového protlaku (nejlépe koncentrovaného, viz. poznámka) | Protlak rajčatový | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvá bazalka (cca 15 listů) | Bazalka čerstvá | |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |