Nutriční hodnoty (Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 722 kJ / 2 563 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,37 g |
| Tuky | 48,15 g |
| – nasycené | 18,65 g |
| – nenasycené | 18,94 g |
| –– mononenasycené | 13,37 g |
| –– polynenasycené | 5,58 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 44,20 g |
| Cholesterol | 887 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 6,78 g |
| Sacharidy | 382,05 g |
| – cukry | 64,85 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g těstovin (kolínka, vřetena, penne frigate...) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky většího květáku nebo 1 menší | Květák čerstvý | 350 g |
| 100 g 100 g dobré suché klobásky (maďarské nebo slovenské) | Klobása | 100 g |
| 250 g 250 g tvarohu (obyčejného v kostce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 350 g 350 g nakládané červené řepy | Červená řepa sterilovaná | 350 g |
| 1 1 mrkev nastrouhaná na nudličky nebo na kolečka) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| sádlo (nebo oliv. olej na vymazání zapékací mísy) | Sádlo vepřové | |
| 3 3 vejce (podle velikosti vajec) | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 4 menší cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| kelímek kelímek husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bazalková čerstvá nať (nebo petrželka) | Bazalka čerstvá | |
| strouhaný sýr na posypání (Gran Moravia, Eidam, Ementál apod.) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| několik několik nakládaných oliv dle libosti | Olivy čerstvé zralé |