

Rošťáci z vepřového masa
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 vajíčka
- 1/2 lžičky černého pepře mletého
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžička soli
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce hořčice
- 4-6 plátků vepřové kotlety
Postup přípravy receptu
Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.
Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.
Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.
Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova.
Příloha hranolky,krokety,
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rošťáci z vepřového masa
-
dnes jdu nakládat , a pozítří bude oběd. doufám ,že to bude dostatečně proležené. dám vědět
-
U nás se po nich jen zaprášilo
-
Marti - dělám protože je máme rádi
navíc je po naložení úprava rychlá
jenom nedávám česnek - nemůžu jej
-
maarkr: Marti, tak to se omlouvám
ale já jsem ho uviděla na tom druhém webu dřív než tady a nepodívala jsem se na autora
promííííň -
Martino, vítám tě v Topkové rodině jako nového jejího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Za rošťáky ti dávám 3.bod -
rebeka:
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M. -
. . . ale vždyť je to její recept, Rebi
Pěkné, Martino+
-