Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-mangoldový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 540 kJ / 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,75 g |
| Tuky | 55,54 g |
| – nasycené | 10,01 g |
| – nenasycené | 38,73 g |
| –– mononenasycené | 32,46 g |
| –– polynenasycené | 6,27 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 464 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 37,67 g |
| – cukry | 20,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 bílé kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 3-4 3-4 mangoldové listy (podle velikosti) | Mangold | |
| 3 3 vajíčka natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| 1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
| hrst hrst ořechů | Vlašské ořechy | |
| 3 lžíce 3 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 60 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 5 lžic 5 lžic vody | Voda | 90 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |