Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský recept v šuplíku a vyzkoušejte naší variantu, která vás jistě mile překvapí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie21 262 kJ / 5 082 kcal
Bílkoviny202,20 g
Tuky258,97 g
Vláknina32,33 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 5,85 g
Sůl14,67 g
Sacharidy469,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Irrena

28. 1. 2014 19:42

Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

tejaja

28. 1. 2014 19:28

xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

xy.jajinka

28. 1. 2014 18:56

Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

aree

24. 8. 2013 13:47

já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

chocolate

4. 8. 2013 16:43

Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

Ellin

4. 8. 2013 16:25

Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

JO

28. 7. 2013 12:37

Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

Renata

26. 7. 2013 10:59

Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

Simona

29. 3. 2013 15:02

No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

Bella

3. 1. 2013 22:12

Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

savlinka

14. 7. 2012 15:06

vypadá to dobře:yes:

???

9. 7. 2012 13:23

No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

porada

9. 3. 2012 23:18

Opravdu za málo.:-)

Eliza

9. 3. 2012 23:17

porada: Děkuji.:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lasagne s mletým masem lazagne lasane lasange boloňské lasagne s bešamelem lasane recept lassagne lazane recept lasagně recept originál boloňské lasagne recept vaří se lasagne panzani lassane lasagne z mletého masa recepty-lasagne jak se vaří lasagne recept na lasane lasagne z mletého masa pohlreich lazane lilkové lasagne lasagne s mletým masem recept

Suroviny: maso hovězí mleté, mrkev, cibule, celer, česnek, slanina anglická, sýr eidam, hořčice plnotučná, kečup sladký, bujón, těstoviny lasagne, olej rostlinný, voda, koření oregáno, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11