

Lasagne
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 200 g mrkve
- 100 g cibule
- 100 g celeru
- 40 g česneku
- 100 g anglické slaniny
- 200 g strouhaného eidamu
- 80 g plnotučné hořčice
- 80 g kečupu
- 1 kostička masového bujónu
- 1 balení suchých lasagní
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 ml vody
- oregáno
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.
Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, nasypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x- 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.
Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lasagne
-
Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír
.Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu
-
xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť.
-
Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.
-
já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.
-
Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.
-
Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly
-
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/954641_213832362102580_864996236_n.jpgJO:
JO: -
Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621... -
Moc dobré. Děkuji
-
No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům
-
Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima
-
vypadá to dobře
-
No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních...
-
Opravdu za málo.
-
porada: Děkuji.