Lasagne

www.toprecepty.cz Kuchař:

Mleté maso 31 názorů

56

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
200 g mrkve
100 g cibule
100 g celeru
40 g česneku
100 g anglické slaniny
200 g strouhaného eidamu
80 g plnotučné hořčice
80 g kečupu
1 kostička masového bujónu
1 balení suchých lasagní
100 ml rostlinného oleje
100 ml vody
oregáno
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.

  3. Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, posypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.

  4. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 944 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lasagne

  • Irrena Irrena

    Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

    Odpovědět

  • xy.jajinka xy.jajinka(neregistrovaná)

    Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

    Odpovědět

  • aree aree(neregistrovaný)

    já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

    Odpovědět

  • Ellin Ellin(neregistrovaný)

    Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

    Odpovědět

  • JO JO(neregistrovaný)

    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/954641_213832362102580_864996236_n.jpgJO:

    JO:

    Odpovědět

  • JO JO(neregistrovaný)

    Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Simona Simona(neregistrovaná)

    No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

    Odpovědět

  • Bella Bella(neregistrovaná)

    Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    vypadá to dobře:yes:

    Odpovědět

  • ??? ???(neregistrovaný)

    No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Opravdu za málo.:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    porada: Děkuji.:-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo