Nutriční hodnoty (Hustá polévka z červené čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 963 kJ / 947 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,51 g |
| Tuky | 4,72 g |
| – nasycené | 0,66 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 1,71 g |
| –– polynenasycené | 2,29 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 51,83 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 144,98 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| několik stroužků stroužků česneku nebo česneková pasta | Česnek čerstvý | |
| 2 cm 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme) | Zázvor sušený | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky římského kmínu (množství záleží na osobní chuti) | Římský kmín mletý | 10.5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |