

Kuře pečené na zelí
Suroviny 4 porce
- 1 kuře
- 1/2 kg kysaného zelí
- grilovací koření
- oregáno
- 1 zakysaná smetana
- 10 dkg másla
Postup přípravy receptu
Kuře očistíme a rozpůlíme.
Na dno řimského hrnce naklademe vrstvu (asi polovinu) kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením, špetkou oregánu a vločkami másla.
Na zelí položíme naporcované a mírně osolené kuře a na něj navrstvíme zbytek zelí, které opět mírně posypeme grilovacím kořením a oregánem.
Kysanou smetanu rozšleháme s trochou vody, nalejeme na zelí a přikryjeme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (dusíme) asi 40 minut při teplotě 200°C.
Pak pekáč odklopíme a dopékáme asi 10-15 minut do kůrčičky. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře pečené na zelí
-
Hanko
,krása
.Tvé fotečky jsou nejen pěkné na pohled,ale i dráždivě živé a nabízející samé dobroty
.Boďka je tvá
-
Taky takhle dělám kuře už dlouho, je to rychlé a dobré. Dělám i s různými obměnami a vždycky si moc pochutnáme. Dnes jsem dělala z kuřecích stehýnek.
+
-
Výtečný a rychlý oběd, taky dělám, ale tento recept tu už je tolikrát...!!!