Nutriční hodnoty (Nejlepší litý perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 33 500 kJ / 8 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,20 g |
Tuky | 289,29 g |
– nasycené | 31,29 g |
– nenasycené | 239,94 g |
–– mononenasycené | 168,70 g |
–– polynenasycené | 71,23 g |
––– omega 3 | 20,66 g |
Vláknina | 55,30 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 344 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 1 206,15 g |
– cukry | 650,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
2 hrnky 2 hrnky cukru krupice | Cukr bílý | 500 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 62.5 g |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rozinek | Rozinky | 125 g |
1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |