Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nejlepší litý perník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie33 500 kJ /
8 007 kcal
Bílkoviny117,06 g
– z toho živočišné bílkoviny25,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny91,20 g
Tuky289,29 g
– nasycené31,29 g
– nenasycené239,94 g
–– mononenasycené168,70 g
–– polynenasycené71,23 g
––– omega 320,66 g
Vláknina55,30 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy1 206,15 g
– cukry650,25 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 750 g
2 hrnky 2 hrnky cukru krupice Cukr bílý 500 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa Kakao prášek 62.5 g
1 1 kypřicí prášek do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
1/2 hrnku 1/2 hrnku rozinek Rozinky 125 g
1 hrnek 1 hrnek oleje Olej řepkový 250 ml
1 hrnek 1 hrnek mléka (nebo podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 2 jablka Jablko čerstvé 300 g
tuk na vymazání plechu Margarín
hrubá mouka na vysypání plechu Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.