Nutriční hodnoty (Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 457 kJ / 3 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,86 g |
| Tuky | 266,47 g |
| – nasycené | 173,21 g |
| – nenasycené | 86,86 g |
| –– mononenasycené | 74,93 g |
| –– polynenasycené | 11,93 g |
| ––– omega 3 | 2,84 g |
| Vláknina | 5,70 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 4,87 g |
| Sacharidy | 230,37 g |
| – cukry | 174,13 g |
| ––– laktóza | 23,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) | Bazalka čerstvá | |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 500 ml 500 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 250 g 250 g Mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 300 ml 300 ml silné kávy | Káva espresso | 300 ml |
| 75 ml 75 ml mandlového likéru (Amaretto) | Mandlový likér | 75 ml |
| 150-200 g 150-200 g cukrářských piškotů | Piškoty cukrářské | 175 g |
| 180 g 180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) | Jahody čerstvé | 180 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% |