Nutriční hodnoty (Foie gras)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 632 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,53 g |
| Tuky | 14,35 g |
| – nasycené | 5,48 g |
| – nenasycené | 3,99 g |
| –– mononenasycené | 2,78 g |
| –– polynenasycené | 1,22 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 2,40 g |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 58,72 g |
| – cukry | 48,66 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g husích jater foie gras | Játra husí | 500 g |
| 2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 1 1 střední jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 menší hrst sušených brusinek | Brusinky sušené | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 lžičky 2 lžičky husího sádla | Sádlo husí | |
| 50 g 50 g bílého špeku | Špek | 50 g |
| 100 ml 100 ml brandy | Brandy | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| balzamikový krém (k podávání) | Ocet balsamikový červený |