Nutriční hodnoty (Dyňanka (dziňanka)-tykvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 347 kJ / 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
| Tuky | 28,87 g |
| – nasycené | 18,35 g |
| – nenasycené | 8,63 g |
| –– mononenasycené | 7,70 g |
| –– polynenasycené | 0,93 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 53,10 g |
| – cukry | 24,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g dýně (tykve) | Dýně čerstvá | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kopr (dle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
| tarhoňa nebo rýže dle chuti | Těstoviny pšeničné |