Nutriční hodnoty (Závin z bramborového těsta plněný masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 193 kJ / 2 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 122,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,98 g |
Tuky | 35,04 g |
– nasycené | 8,15 g |
– nenasycené | 16,66 g |
–– mononenasycené | 12,73 g |
–– polynenasycené | 3,93 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 29,70 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 6,92 g |
Sůl | 16,92 g |
Sacharidy | 348,20 g |
– cukry | 16,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 kg 3/4 kg uvařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 750 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
50 g 50 g hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 50 g |
asi 250 g asi 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
500 g 500 g (Zbytky tepelně upraveného) masa | Vepřová kýta | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek slaniny | Špek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
Strouhanka pražená na kousku másla na dokončení | Strouhanka pšeničná | |
kysané zelí jako příloha | Zelí bílé kvašené |