Nutriční hodnoty (Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 758 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,89 g |
| Tuky | 77,60 g |
| – nasycené | 35,09 g |
| – nenasycené | 25,87 g |
| –– mononenasycené | 20,33 g |
| –– polynenasycené | 5,54 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 43,07 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 2,25 g |
| Sůl | 6,07 g |
| Sacharidy | 198,05 g |
| – cukry | 29,72 g |
| ––– laktóza | 7,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká cibule na drobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 řapík celeru na plátky | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 mrkve na kolečka | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší batáty na kostky | Batáty neloupané | |
| 1 1 velký brambor na kostky | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 střední cuketa na kostky | Cuketa čerstvá | 100 g |
| hrst hrst zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1 plechovka 1 plechovka canellini fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1/2 plechovky 1/2 plechovky krájených rajčat (nebo rajčatové pyré) | Rajče červené čerstvé | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku prolisované (nevím, co to bylo, ale mělo to grády) | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 snítky 4 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 snítka 1 snítka posekaného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| hrst hrst nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 čajová lžička uzené sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| parmazánové "slupky", pokud si je schováváte (ty okraje) a pokud jsou z kvalitního parmazánu | Parmezán | |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhaného parmazánu | Parmezán | 125 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku mléka (+/-) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 83.3333358168602 ml |
| hrst hrst nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 čajová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |