Nutriční hodnoty (Báječné špekové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 846 kJ / 6 177 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 263,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 177,65 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,00 g |
Tuky | 293,30 g |
– nasycené | 81,03 g |
– nenasycené | 148,93 g |
–– mononenasycené | 117,08 g |
–– polynenasycené | 31,85 g |
––– omega 3 | 2,70 g |
Vláknina | 43,00 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 13,48 g |
Sůl | 31,85 g |
Sacharidy | 599,25 g |
– cukry | 79,75 g |
––– laktóza | 36,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 20 rohlíků nebo housek | Rohlík pšeničný bílý | 860 g |
asi 3/4 kg asi 3/4 kg vepřového uzeného bůčku (já dávám nejraději maso z uzených žebírek) | Vepřový bok uzený | 750 g |
asi 4-6 asi 4-6 vajec (ale i 4 stačí) | Vejce slepičí | 350 g |
asi 3/4 l asi 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
polohrubá mouka nebo hrubá mouka (na 5 rohlíků maximálně asi 100g mouky, ale klidně stačí i méně) | Mouka pšeničná polohrubá | |
sůl | Sůl mořská | |
sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
trocha trocha oleje | Olej řepkový |