Nutriční hodnoty (Báječné špekové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 846 kJ / 6 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 263,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 177,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,00 g |
| Tuky | 293,30 g |
| – nasycené | 81,03 g |
| – nenasycené | 148,93 g |
| –– mononenasycené | 117,08 g |
| –– polynenasycené | 31,85 g |
| ––– omega 3 | 2,70 g |
| Vláknina | 43,00 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 13,48 g |
| Sůl | 31,85 g |
| Sacharidy | 599,25 g |
| – cukry | 79,75 g |
| ––– laktóza | 36,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 20 rohlíků nebo housek | Rohlík pšeničný bílý | 860 g |
| asi 3/4 kg asi 3/4 kg vepřového uzeného bůčku (já dávám nejraději maso z uzených žebírek) | Vepřový bok uzený | 750 g |
| asi 4-6 asi 4-6 vajec (ale i 4 stačí) | Vejce slepičí | 350 g |
| asi 3/4 l asi 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| polohrubá mouka nebo hrubá mouka (na 5 rohlíků maximálně asi 100g mouky, ale klidně stačí i méně) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový |