Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s rybou a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,48 g |
| Tuky | 49,68 g |
| – nasycené | 25,31 g |
| – nenasycené | 17,54 g |
| –– mononenasycené | 14,45 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 48,70 g |
| Cholesterol | 627 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 190,17 g |
| – cukry | 28,17 g |
| ––– laktóza | 7,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor předem uvařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 polévkové lžíce másla nebo oleje | Máslo kravské | 2 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| čerstvá paprika (měla jsem oranžovou, ale lze použít jakákoliv) | Paprika červená čerstvá | |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 300 300 g rybího filé (např. 3 kostky filé z aljašské tresky) | Treska filet | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra | Čedar | 50 g |