Nutriční hodnoty (Tykvový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 955 kJ / 1 662 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,94 g |
| Tuky | 99,22 g |
| – nasycené | 50,21 g |
| – nenasycené | 37,33 g |
| –– mononenasycené | 32,23 g |
| –– polynenasycené | 5,11 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 33,01 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 89,04 g |
| – cukry | 39,69 g |
| ––– laktóza | 19,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně (nahrubo nastrouhané) | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 150 g 150 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce sekaného kopru (podle chuti) | Kopr nať čerstvý | 52.5 g |