Nutriční hodnoty (Dort Hřib)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 378 kJ / 5 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,16 g |
| Tuky | 258,56 g |
| – nasycené | 38,55 g |
| – nenasycené | 204,07 g |
| –– mononenasycené | 145,21 g |
| –– polynenasycené | 58,86 g |
| ––– omega 3 | 16,46 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 6,89 g |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 792,91 g |
| – cukry | 488,01 g |
| ––– laktóza | 10,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 350 g 350 g cukr moučka | Cukr bílý | 350 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
| 2 dcl 2 dcl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 500 ml 500 ml čokoládového kefírového mléka | ||
| (Mascarpone krém na hřib jsem použila 3 dávky) | Hřib čerstvý | |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 1 smetafix | Ztužovač šlehačky | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| (vyšleháme šlehačku se smetafixem, poté přišleháme mascarpone a přidáme cukr) | Mascarpone | |
| (Máslový krém s bílou čokoládou na obmazání a na punčovinu ,také jsem použila 3 dávky) | Čokoláda mléčná 30% | |
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 80 g 80 g cukr moučka | Cukr bílý | 80 g |
| (vodu s pudinkem prohřejeme dokud nezhoustne, poté vmícháme bílou čokoládu a rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo s cukry utřeme a přidáme vychladlý pudink s čokoládou) | Čokoláda mléčná 25% | |
| Jahodový džus na provlhčení korpusu | Džus jahodový | |
| Čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| Smartflex velvet na potažení | Fondán |