Nutriční hodnoty (Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 614 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,65 g |
| Tuky | 65,69 g |
| – nasycené | 16,92 g |
| – nenasycené | 33,17 g |
| –– mononenasycené | 26,86 g |
| –– polynenasycené | 6,31 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 8,06 g |
| Cholesterol | 770 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,60 g |
| Sacharidy | 17,97 g |
| – cukry | 6,86 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 ks 3 ks vejce | Vejce slepičí | 189 g |
| 15 dkg 15 dkg domácí uzený bok | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 1 ks 1 ks červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 28 g |
| 4 krajíce 4 krajíce starší chléb | Chléb pšeničný kváskový | |
| 4 plátky 4 plátky tvrdý sýr (gouda, ementál, eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| Sádlo | Sádlo vepřové | |
| Pepř | Pepř černý | |
| Sůl | Sůl mořská |