Nutriční hodnoty (Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 197 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,30 g |
| Tuky | 106,45 g |
| – nasycené | 62,19 g |
| – nenasycené | 28,56 g |
| –– mononenasycené | 25,29 g |
| –– polynenasycené | 3,27 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 242 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,51 g |
| Sacharidy | 51,79 g |
| – cukry | 31,69 g |
| ––– laktóza | 22,19 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 menší květák (nebo 1/2 většího) | Květák čerstvý | |
| 2 kelímky 2 kelímky (cca 300ml) zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 380 ml |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku (cca 100ml) smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pomerančové hořčice | ||
| 1 lžíce 1 lžíce drceného pepře pěti barev | Pepř černý | |
| 100 g 100 g parmezánu | Parmezán | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |