Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dhal z červené čočky a brambor)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 257 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny58,38 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny56,98 g
Tuky9,22 g
– nasycené4,11 g
– nenasycené4,71 g
–– mononenasycené2,53 g
–– polynenasycené2,18 g
––– omega 30,56 g
Vláknina50,30 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy151,30 g
– cukry11,60 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek červené čočky Čočka červená neloupaná 250 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 střední brambora (na kostičky) Brambor zimní 50 g
olej Olej řepkový
zázvor (čerstvý pokrájený, může být sušený) Zázvor sušený
rajčatový protlak Protlak rajčatový
sůl Sůl mořská
červená kari pasta Curry pasta
pískavice (řecké seno, fenugreek) Pískavice semena
česnek Česnek čerstvý
chilli Chilli paprička sušená
2 lžíce 2 lžíce (rostlinné) smetany (nebo kokosového mléka) Smetana kravská sladká 12% 50 ml
čerstvý koriandr Koriandr listy čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.