Nutriční hodnoty (Dhal z červené čočky a brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 257 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,98 g |
Tuky | 9,22 g |
– nasycené | 4,11 g |
– nenasycené | 4,71 g |
–– mononenasycené | 2,53 g |
–– polynenasycené | 2,18 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 50,30 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 151,30 g |
– cukry | 11,60 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 střední brambora (na kostičky) | Brambor zimní | 50 g |
olej | Olej řepkový | |
zázvor (čerstvý pokrájený, může být sušený) | Zázvor sušený | |
rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
sůl | Sůl mořská | |
červená kari pasta | Curry pasta | |
pískavice (řecké seno, fenugreek) | Pískavice semena | |
česnek | Česnek čerstvý | |
chilli | Chilli paprička sušená | |
2 lžíce 2 lžíce (rostlinné) smetany (nebo kokosového mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |