Nutriční hodnoty (Makové pletýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 625 kJ / 2 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,90 g |
| Tuky | 44,33 g |
| – nasycené | 6,91 g |
| – nenasycené | 30,31 g |
| –– mononenasycené | 19,16 g |
| –– polynenasycené | 11,14 g |
| ––– omega 3 | 2,15 g |
| Vláknina | 15,18 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,42 g |
| Sacharidy | 335,74 g |
| – cukry | 27,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
| 200 ml 200 ml vlažné vody | Voda | 200 ml |
| 20 ml 20 ml oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| mák na posypání | Mák modrý |