Nutriční hodnoty (Zelená polévka na nervy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,62 g |
| Tuky | 10,87 g |
| – nasycené | 1,57 g |
| – nenasycené | 9,13 g |
| –– mononenasycené | 7,85 g |
| –– polynenasycené | 1,29 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 10,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 29,72 g |
| – cukry | 7,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| hrst hrst mladého špenátu | Špenát čerstvý | |
| zeleninový vývar (stačí zalít vodou) | Vývar zeleninový | |
| olej | Olej řepkový | |
| máta (množství podle chuti, cca 1 lžíce) | Máta peprná list čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| několik několik lístků máty | Máta peprná list čerstvá |