Nutriční hodnoty (Balkánské špízy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 762 kJ / 2 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 108,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,23 g |
Tuky | 236,05 g |
– nasycené | 102,27 g |
– nenasycené | 123,89 g |
–– mononenasycené | 101,32 g |
–– polynenasycené | 22,56 g |
––– omega 3 | 0,98 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 5,50 g |
Sůl | 13,51 g |
Sacharidy | 48,10 g |
– cukry | 28,02 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
pár plátků plátků sušených rajčat nakládáných | Dužina červeného rajčete sušená | |
100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
trochu trochu strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
3 stroužky 3 stroužky česneku nebo lžička pasty | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
lžíce lžíce jíšky | Jíška máslová | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1/2 1/2 papriky červené | Paprika červená čerstvá | 75 g |
podravka | Kořenící směs sypká | |
chilli | Chilli paprička sušená |