Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 1,5 hod 4 porce Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

3-4 kuřecí řízky
100 g anglické slaniny
hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře ...)
600 g menších syrových brambor
250 ml sladké smetany (šlehačky)
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.

  2. Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších
    30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Vím, že je tu podobných receptů víc než dost, ale každý se v něčem lišil.

Pokrm jsem již nesolila, slanina a směs koření obsahují soli již dost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 733 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zapečené kuřecí maso maso s bazalkou pečené kuře s bazalkou kureci s bazalkou recepty kuřecí maso s bramborama zapečené kuřecí maso na smetaně zapecene kureci maso s bramborem kuřecí maso recepty kuře s bazalkou pecene kure se slaninou brambory s bazalkou kuřecí maso v bramboráku zapečené maso s bramborama kuřecí maso s bramborama recepty z kuřecího masa maso se slaninou kuřecí maso zapečené zapečené kuře s bramborama recepty kuřecí maso kuře zapečene s bramborama