Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

Paprika Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hod PT1H30M 4 porce Drůbeží maso 17 názorů

527

Suroviny

3-4 kuřecí řízky
100 g anglické slaniny
hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře ...)
600 g menších syrových brambor
250 ml sladké smetany (šlehačky)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.

  2. Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších
    30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Vím, že je tu podobných receptů víc než dost, ale každý se v něčem lišil.

Pokrm jsem již nesolila, slanina a směs koření obsahují soli již dost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 112 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo