Nutriční hodnoty (Nové brambory s česnekovým máslem a bylinkovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 301 kJ / 1 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,76 g |
| Tuky | 82,83 g |
| – nasycené | 53,27 g |
| – nenasycené | 28,34 g |
| –– mononenasycené | 26,00 g |
| –– polynenasycené | 2,34 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 19,44 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 157,10 g |
| – cukry | 8,72 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg raných brambor | Brambor raný | 750 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 jogurt hustý nebo 2 lžíce majonézy | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| malá lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 4 4 filetky z ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| máta | Máta peprná list čerstvá | |
| petržel hladkolistá | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská |