Nutriční hodnoty (Smetanová buchta s jablky z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 338 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,20 g |
Tuky | 46,66 g |
– nasycené | 22,33 g |
– nenasycené | 17,21 g |
–– mononenasycené | 13,44 g |
–– polynenasycené | 3,77 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 435 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 269,50 g |
– cukry | 43,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
zhruba 120 120 g moučkového cukru (já sladím méně, tak jsem dala 100 g, ale ostatním doporučuji trošku více) | Cukr bílý | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
250 g 250 g sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
trochu trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker | Citronová kúra čerstvá | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
300 g 300 g hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
cukr dle potřeby na doslazení | Cukr bílý | |
trošku trošku skořice nebo skořicový cukr | Skořice ceylonská |