Nutriční hodnoty (Smetanová buchta s jablky z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 338 kJ / 1 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,20 g |
| Tuky | 46,66 g |
| – nasycené | 22,33 g |
| – nenasycené | 17,21 g |
| –– mononenasycené | 13,44 g |
| –– polynenasycené | 3,77 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 269,50 g |
| – cukry | 43,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| zhruba 120 120 g moučkového cukru (já sladím méně, tak jsem dala 100 g, ale ostatním doporučuji trošku více) | Cukr bílý | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 250 g 250 g sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| trochu trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 g 300 g hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| cukr dle potřeby na doslazení | Cukr bílý | |
| trošku trošku skořice nebo skořicový cukr | Skořice ceylonská |