Křupavé čokoládové muffiny

Suroviny 12 porcí

Sypké suroviny:
130 g polohrubé mouky
65 g cukru krystal
2 lžičky prášku do pečení
špetka soli
Tekuté suroviny:
75 g plnotučného mléka/podmáslí - pokojové teploty
30 g bílého jogurtu/zakysané smetany
85 g oleje
1 velké vejce - pokojové teploty
Ke konci:
100 g rozsekané čokolády (já použila 80 g hořké a 20 g bílé)
2 lžičky krystalového cukru - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko s plnotučným mlékem/podmáslím vyndáme z lednice a rozsekáme 100 g čokolády. Připravíme dvě mísy.

  2. Do první mísy dáme všechny sypké ingredience a vše vzájemně promícháme.

  3. Ve druhé míse vyšleháme plnotučné mléko/podmáslí, bílý jogurt, olej a vajíčko. Šleháme do té doby, než konzistence bude jemná a bez hrudek. Troubu necháme předehřívat na 200°C (horkovzdušná 180°C).

  4. Do mísy nasypeme promíchané sypké suroviny., přidáme tekuté a vyšleháme hladké těsto. Do těsta nasypeme většinu z předem nasekané čokolády, kterou promícháme v misce s jednou lžičkou polohrubé mouky. Tímto docílíme, že čokoláda nespadne na dno a bude se držet rovnoměrně v těstě.

  5. Košíčky naplníme těstem. Navrch nasypeme zbylou čokoládu. Aby byly muffiny křupavé, tak je posypeme špetkou krystalového cukru.

  6. Muffiny pečeme 6 minut v troubě na 200°C (horkovzdušná 180°C). Po šesti minutách muffiny necháme v troubě a nastavíme troubu na 170°C (horkovzdušná 150°C) na 22-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Pečení těchto muffinů je trochu složitější, aby muffiny byly z vrchu křupavé a vevnitř nadýchané. Tímto zabráníme i spálení a nebo syrovému vnitřku. Inspirace: chelsweets.com

Komentáře k receptu Křupavé čokoládové muffiny

K receptu nejsou žádné komentáře.