Nutriční hodnoty (Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 583 kJ / 2 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,48 g |
| Tuky | 112,78 g |
| – nasycené | 20,47 g |
| – nenasycené | 84,52 g |
| –– mononenasycené | 68,83 g |
| –– polynenasycené | 15,69 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 33,12 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 221,95 g |
| – cukry | 64,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 7 lžic 7 lžic olivového oleje | Olej olivový | 77 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti černých vypeckovaných oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 10 dkg 10 dkg ančoviček (v oleji) | Ančovičky v oleji | 100 g |
| asi 20 20 malých rajčátek | Rajče červené čerstvé | 1200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrubě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 feferonky čerstvé nebo sušené | Paprika pálivá | |
| 2 hrsti 2 hrsti čerstvé bazalky (listů) | Bazalka čerstvá | |
| 20 dkg 20 dkg semolinové mouky | Mouka semolinová | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská |