Nutriční hodnoty (Valašský kontrabáš II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 682 kJ / 3 031 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,51 g |
| Tuky | 96,81 g |
| – nasycené | 24,54 g |
| – nenasycené | 52,20 g |
| –– mononenasycené | 40,77 g |
| –– polynenasycené | 11,43 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 68,85 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 2,66 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 404,85 g |
| – cukry | 24,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 300 g 300 g pohanky | Pohanka loupaná | 300 g |
| 300 g 300 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 300 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |