Nutriční hodnoty (Čevapčiči podle starých kuchařek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 282 kJ / 1 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 90,34 g |
| – nasycené | 30,11 g |
| – nenasycené | 54,11 g |
| –– mononenasycené | 42,06 g |
| –– polynenasycené | 12,06 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 288 mg |
| Sodík | 311 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého masa (viz. poznámka) | Vepřový ořez | 600 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| koření čubrica (nemusí být) | Čubrica | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| sádlo na opékání | Sádlo vepřové |