Nutriční hodnoty (Křehké sušenky s levandulí a tymiánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 685 kJ / 3 032 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
| Tuky | 184,76 g |
| – nasycené | 114,12 g |
| – nenasycené | 65,30 g |
| –– mononenasycené | 57,90 g |
| –– polynenasycené | 7,40 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 795 mg |
| Sodík | 108 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 299,58 g |
| – cukry | 115,08 g |
| ––– laktóza | 1,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g změklého másla | Máslo kravské | 210 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 250 g 250 g hladké mouky (já použila hladkou a hladkou špaldovou v poměru 1:1) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bramborového škrobu (lze použít i kukuřičný) | Bramborový škrob | 15 g |
| 1 1 vejce (žloutek) | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 citron ( 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1 citron | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| levanduli a na druhou | Levandule květ čerstvý | |
| čerstvý tymián nebo může být i citronový tymián nebo rozmarýn | Tymián čerstvý | |
| (U bylinek postupujte s rozvahou. Na celou dávku těsta použijte maximálně 2 lžíce bylinek sušených o trochu méně Vhodné jsou bylinky jako levandule, tymián ideální je citronový nebo rozmarýn lístky nasekané na malé kousky). | Petržel nať čerstvá |