Nutriční hodnoty (Letní lehká polévka z brambor, kedlubny a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,94 g |
| Tuky | 0,71 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,57 g |
| –– mononenasycené | 0,36 g |
| –– polynenasycené | 1,21 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 11,99 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 47,89 g |
| – cukry | 10,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3-4 3-4 menší brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| lístky lístky libečku (podle chuti) | Libeček čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |