Nutriční hodnoty (Lečo, jak ho dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,11 g |
| Tuky | 110,02 g |
| – nasycené | 48,28 g |
| – nenasycené | 51,94 g |
| –– mononenasycené | 42,14 g |
| –– polynenasycené | 9,79 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 36,36 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,74 g |
| Sacharidy | 139,70 g |
| – cukry | 115,00 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg čerstvých paprik (tenkostěnných slovenských) | Paprika červená čerstvá | 1000 g |
| 2-3 2-3 čerstvé papriky pálivé (nebo půl lžičky mleté pálivé papriky) | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 kg 1 kg vyzrálých rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 2-3 2-3 dobré klobásy | Klobása | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |