Teplý celerový salát

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

2 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

1 střední celer
1 mrkev
1 pastiňák
3 - 4 malé brambory
kousek másla
3 vrchovaté KL zakysané smetany
1 KL plnotučné hořčice
sůl
pepř a/nebo citronová šťáva podle chuti
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, pastiňák a brambory okrájíme a nakrájíme na kostečky. V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí.

  2. Máslo rozpustíme, dáme na něj celer a necháme ho chvilku opékat, aby se všechny kousky "obalily" v másle. Přidáme mrkev, pastiňák, brambory. Podlijeme vodou cca do 3/4 výšky zeleniny, osolíme a dusíme doměkka.

  3. Když je zelenina měkká (voda by měla být vydušená), odstavíme kastrol ze sporáku a do zeleniny vmícháme zakysanou smetanu s hořčicí. Podle chuti můžeme dochutit pepřem a/nebo citronovou šťávou.

  4. Promícháme a ihned podáváme.

  5. Hodí se jako příloha k pečenému masu, k rybě...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Teplý celerový salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo