Nutriční hodnoty (Těstoviny s pečeným lilkem, rajčaty a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 345 kJ / 1 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,06 g |
| Tuky | 52,72 g |
| – nasycené | 20,69 g |
| – nenasycené | 26,24 g |
| –– mononenasycené | 12,01 g |
| –– polynenasycené | 14,23 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 16,27 g |
| Cholesterol | 93 mg |
| Sodík | 497 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 149,00 g |
| – cukry | 31,38 g |
| ––– laktóza | 5,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 150 g |
| 1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
| 6 6 středně velkých rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 8 8 zelených vypeckovaných oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 150 g 150 g Ricotty | Ricotta | 150 g |
| 1,5 PL 1,5 PL olivového citronového oleje | Olej citronový | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| směs italských bylinek | Provensálské koření | |
| 2 lžíce 2 lžíce parmazánu | Parmezán | 30 g |