Nutriční hodnoty (Vaječná omeleta ze syrových brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 022 kJ / 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 19,32 g |
| – nasycené | 4,97 g |
| – nenasycené | 9,60 g |
| –– mononenasycené | 7,00 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 33,80 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g šunky nebo jakýkoliv salám (měla jsem Vysočinu) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sušený česnek | Česnek sušený | |
| lžička lžička oleje | Olej řepkový | |
| čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | |
| rajče | Rajče červené čerstvé | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| bylinky nebo jen hořčice a cibulka | Petržel nať čerstvá |